Soutache I – brošňa, náušnice, náramok – 10.6.2024
Soutache šperky II – prívesok, náhrdelník– 17.6.2024

 

Pozývame Vás v pondelok 10.6. 2024 od 9:00 hodiny do sídelnej budovy Liptovského múzea v Ružomberku na tvorivú dielňu pre verejnosť z cyklu podujatí Kreatívne v múzeu.
Po dlhšom čase vzhľadom na záujem účastníčok sa vrátime k šitiu pekných šujtášovách (soutache) šperkov, ktoré sme sa už učili minulý rok na predchádzajúcich stretnutiach. Na prívesok, brošňu, náušnice, náramok či náhrdelník budeme potrebovať pomôcky a materiál, preto je potrebné priniesť si : po 3 - 4 m rôznych farebných šnúrok známych pod názvom šujtáš (soutache alebo sutaš), nožnice, tenkú ihlu, monofilovú niť, filc, tavnú pištoľ, silikónové lepidlo, zapaľovač, štras (20 - 30 cm), väčšie perličky, väčšie aj drobné  korálky, sklenené kabošony (sklíčka, kamene alebo ozdobné gombíky + kúsky saténu alebo zamatu či inej peknej látky na obalenie gombíkov), pinzetu a bižutérne komponenty (afroháčiky na náušnice, zatvárací špendlík na brošňu,  zapínanie a koncovky na náramok a náhrdelník).

KvM soutache1

Pozývame Vás do Liptovského múzea v Ružomberku na tvorivú dielňu pre verejnosť z cyklu Múzeum pre seniorov spojenú s prehliadkou výstavy alebo jednej expozície v pondelok 17.6.2024 v obvyklom čase, od 9:00 hodiny.
Pre veľký záujem účastníčok budeme pokračovať v šití pekných soutache šperkov, ktoré sme začali na predchádzajúcom kreatívnom podujatí. Na prívesok, náhrdelník, či brošňu, náušnice alebo náramok budeme potrebovať pomôcky a materiál, preto je potrebné priniesť si : po 3 - 4 m rôznych farebných šnúrok známych pod názvom šujtáš (soutache alebo sutaš), nožnice, tenkú ihlu, monofilovú niť, filc, tavnú pištoľ, silikónové lepidlo, zapaľovač, štras (20 - 30 cm), väčšie perličky, väčšie aj drobné  korálky, sklenené kabošony (sklíčka, kamene alebo ozdobné gombíky + kúsky saténu alebo zamatu či inej peknej látky na obalenie gombíkov), pinzetu a bižutérne komponenty (afroháčiky na náušnice, zatvárací špendlík na brošňu,  zapínanie a koncovky na náramok a náhrdelník). 
Kto nemá pomôcky, alebo záujem o túto techniku, môže pokračovať v kreatívnej práci podľa vlastného výberu. Vstupné: 2,00 €.
Tešíme sa na všetkých, ktorí majú čas a chuť kreatívne stráviť príjemné dopoludnie v múzeu.
Vítame Vás.

KvM soutache2