Vzdelávací program „Lesné zvieratká" -ŠZŠ Liptovský Ján - 12.6.2024

Žiaci Špeciálnej základnej školy internátnej Liptovský Ján sa v stredu 12.6.2024 v Liptovskom múzeu v Ružomberku zúčastnili vzdelávacieho programu LESNÉ ZVIERATKÁ.

3b

Po úvodnom privítaní a zoznámení sme si najskôr porozprávali o tom, čo je to les, kto tam žije, čo tam rastie, čo sa v lese smie a čo nesmie robiť a ako sa v lese treba správať. Následne sme vstúpili do pomyselného „rozprávkového lesa“ v zoologickej expozícii. Tu sme sa pristavili pri jednotlivých exponátoch a spoznávali vystavené lesné zvieratká. Hravou formou, hádankami a pomocou otázok sme zisťovali, čím sa niektoré zvieratká živia, kde bývajú a ako sa niektoré z ich dostali do múzea. Potom sme si vypočuli a snažili sa uhádnuť hlasy niektorých zvierat a zaspievali sme si krátku zvieraciu pesničku a básničku.

Deti podľa rozdaných obrázkov deti riešili malé úlohy a vyhľadávali vystavené zvieratká. Po vypočutí zvieracej rozprávky si vymaľovávali omaľovánku so zvieratkami, poskladali medvedíkové puzzle a zahrali sa zvieracie pexeso.

Ďakujeme paniam učiteľkám a všetkým deťom za návštevu a tešíme sa na ďalšie stretnutie niekedy v budúcnosti.